Tattoo Veghel

Aanbrengen van een tattoo op de huid. Een tatoeage ofwel tatoeëring wordt tegenwoordig ook wel tattoo genoemd. Dit is een permanente versiering van het lichaam op de huid met onder de opperhuid aangebrachte inkt. Ook een tattoo, tatoeage met littekens komt voor.

De term tatoeage komt waarschijnlijk van het Tahitiaanse woord tatu of tattau, dat streep, vlek of markering betekent. In de volksmond word meestal de term tattoo uit het Engels gebruikt.

Een tattoo wordt aangebracht door een van inkt voorziene tatoeage-naald door de lederhuid te prikken. Een tatoeëerder gebruikt hiervoor over het algemeen een tatoeëerpen met speciale tatoeëerinkt. Bij het aanbrengen van een tattoo moeten hygiënische maatregelen genomen worden, waaronder het gebruik van steriele materialen. De huid wordt doorprikt door middel van een of meerdere naalden die meer dan 100 keer per seconde op en neer gaan en zo de tekening onder de huid zetten.

Waarom neemt men een tattoo?

Als versiering, de tatoeage wordt als een sieraad voor het lichaam beschouwd.
Als statussymbool, de omgeving van de drager en de getatoeërde zelf ontleent een bepaalde waarde aan de tattoo.
Om cosmetische redenen, littekens, brandwonden, geen tepels na borstamputatie of wijnvlekken kunnen door middel van een tattoo minder opvallend gemaakt worden. Ook worden verloren gegane wenkbrauwen vervangen door een tattoo.
Het maken van een nieuwe start in het leven is soms een reden om een tattoo te laten zetten als teken van verandering.
Herinnering, ter nagedachtenis wordt soms een naam of overleden geliefde of huisdier afgebeeld via een tattoo.