Nazorg permanente make-up
De genezingstijd van een pigmentatie behandeling bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de pigmentatie absoluut noodzakelijk. Vlak na de behandeling zal de kleur van de behandelde plek donker overkomen, en misschien gezwollen. Schrik hier niet van, de kleur zal tijdens het genezingsproces vervagen met zo’n 50%. De komende weken zal de kleur verzachten en een natuurlijk uiterlijk krijgen.
- Raak de pigmentatie zo min mogelijk aan met de handen.
- Houd de pigmentatie 2 dagen droog.
- Smeer de wond desgewenst, met een schoon wattenstaafje, in met de zalf die de behandelaar heeft meegegeven of welke zij U adviseert. Gebruik geen andere zalf en laat de zalf ook niet door iemand anders gebruiken. (maximaal 3 maal daags smeren)
- Niet krabben aan de korstjes! BELANGRIJK Na de behandeling ontstaan er hele kleine korreltjes op de huid, dit zijn minuscule korstjes. Laat de huid dit zelf afstoten. Zo voorkomt U een litteken en meetrekken van pigment wat in de huid zit.
- Breng in geen geval cosmetica aan op de behandelde huid tijdens de genezing.
- Was zo mogelijk de wond van de pigmentatie twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de wond geheel genezen is. Dep de wond na het wassen met een schone tissue voorzichtig droog. (niet wrijven)
- Breng voor het douchen een dikke laag nazorg crème aan t.p.v. de wenkbrauwen of lippen. Na het douchen verwijderen en een nieuw dun laagje aanbrengen.
- Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterillon of Betadine op de wond.
- Draag geen pleisters of verband op de pigmentatie.
- Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater) , sauna’s of stoombaden.
- Stel de gepigmenteerde huid niet bloot aan de zon of zonnebank. Ook niet met een zonnebrandmiddel.
- Gebruik na de genezingsperiode altijd een hoge beschermingsfactor op de gepigmenteerde huid tijdens het zonnen.
- Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met uw huisarts.