Tattoo Sint-Oedenrode

Bij Fanatic-Ink kun je terecht voor diverse stijlen van tattoo’s. Het aanbrengen van een tatoeage op de huid ofwel tatoeëring wordt tegenwoordig ook wel tattoo genoemd. Dit is een permanente versiering van een deel van de huid met onder de opperhuid aangebrachte speciale tattoo inkt.

De term tatoeage komt waarschijnlijk van het Tahitiaanse woord tatu of tattau, dat streep, vlek of markering betekent. In de volksmond word meestal de term tattoo uit het Engels gebruikt.

Een tattoo wordt geplaatst door een van inkt voorziene tatoeage-naald door de huid te prikken. Een tatoeëerder gebruikt hiervoor over het algemeen een tatoeëerpen met speciale tatoeëerinkt. Bij het aanbrengen van een tattoo moeten ten alle tijde hygiënische maatregelen genomen worden, waaronder het gebruik van steriele materialen. De huid wordt doorprikt door middel van een of meerdere naalden die meer dan 100 keer per seconde op en neer gaan en zo de tekening onder de huid zetten.

Waarom neemt men een tattoo?

Als versiering, de tatoeage wordt als een sieraad voor het lichaam beschouwd.
Als een statussymbool, de omgeving van de drager en de getatoeërde zelf ontleent een bepaalde waarde aan de geplaatste tattoo.
Om cosmetische redenen, littekens, brandwonden, geen tepels na borstamputatie of wijnvlekken kunnen door middel van een tattoo minder opvallend gemaakt worden. Ook kunnen verloren gegane wenkbrauwen worden vervangen door een tattoo.
Het maken van een nieuwe start na bijvoorbeeld een scheiding is soms een reden om een tattoo te laten zetten als teken van verandering.
Herinnering, ter nagedachtenis wordt soms een naam van de overleden geliefde of huisdier afgebeeld via een tattoo.